Pagina's

vrijdag 20 juli 2012

Proeverij "Wijn & Monet" een groot succes


Zondag 15 juli werd in Zaandam onder de naam "Wijn & Monet" een bijzondere  wijnproeverij georganiseerd; een wijnproeverij met een Monet-rondleiding en live muziek in de prachtige en zonnige setting van de Monettuin. 

Terwijl tijdens de voorbereidingen nog regelmatig een bui over de tuin losbarste, brak om 14:00 de zon door. Precies op tijd om de meer dan 60 mensen uit de Zaanstreek en daarbuiten in een weldadig zonnetje te kunnen laten genieten van de wijnen die de Zaanse Wijnkring had uitgekozen. 

Monet rondleiding
Vóór de wijnproeverij werden de gasten rondgeleid door de gidsen van de stichting "Monet in Zaandam". Zij leidden de mensen langs diverse plekken in het centrum waar Monet in 1871 schilderijen van de Zaanstreek had gemaakt. De twee enthousiaste gidsen brachten de mensen door hun verhalen 140 jaar terug in de geschiedenis, toen de Zaanstreek nog vol stond met honderden windmolens.

Wijnproeverij
Na de rondleiding werden de gasten onthaald in de Monettuin waar ze langs 6 wijnen werden geloodst, elk met een eigen verhaal en een connectie met Monet, de geschiedenis van de Zaanstreek of de kruiden of vruchten uit de Monettuin. De afsluiter was een glaasje Absint, gedronken zoals men dat vroeger deed, met een suikerklontje, opgegoten met water.



Life muziek
Tijdens de wijnproeverij klonk de muziek van de muziekanten van Soli Koog-Zaandijk. Zij hadden muziek geselecteerd uit de tijd van Monet. Wie er die middag bij was voelde zich even in een andere wereld. De muziek, de zon, de wijnen en de enthousiaste vrijwilligers van alle vier de organisaties zorgde voor een haast onwerkelijke, maar fantastische sfeer.

Blacksmith en de Buurman
Na de proeverij konden de mensen nog nagenieten in café de Blacksmith of restaurant de Buurman. Daar konden de wijnen verder gekeurd worden en werden gerechten geserveerd op basis van de originele recepten van Monet. Een mogelijkheid waar vele wijnproevers gebruik van hebben gemaakt.

Een unieke dag
Aan het einde van de dag was iedereen het over eens dat hier iets unieks was neergezet. Dankzij de vrijwilligers van vier organisaties en een stralende zon had Zaandam zich van zijn beste kant laten zien. Een dag om nog lang van na te genieten.

Zie voor meer foto's: Het fotoalbum van Wijn & Monet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten