Pagina's

zondag 1 maart 2015

Bookcrossing 52 boeken in 52 weken achterlaten in verschillende steden

Het Blauwe boekenhuisje is meestal tot de nok toe gevuld met boeken. Achter de voorste rij liggen nog stapels boeken. Maar de laatste tijd zijn de stapels verdwenen en is er ruimte in de voorste rij. Wat is er aan de hand?


Wat is bookcrossing?
Op de website van bookcrossing.com kan je een boek registreren. Je geeft de titel, de auteur en het systeem geeft je een BookCrossing ID (BCID). Met dat BCID kan je het boek volgen. Iedere keer als iemand het boek gevonden heeft of ergens te vondeling legt kan er een berichtje achtergelaten worden waar het boek zich bevindt. Degene die het boek geregistreerd heeft krijgt dan een e-mailtje. Zo kan je de boeken over de wereld volgen. Ik heb berichtjes uit Groningen, Amerika en de Filipijnen gekregen van 'mijn' boeken.

Wat is OBCZ het Blauwe Huis?
In de Monettuin staat een blauw boekenhuisje. Het is een Official BookCrossing Zone, oftewel een plek waar altijd boeken staan en iemand zorgt voor de boeken. Op het OBCZ Blauwe Huis boekenplankje kan je zien welke boeken aanwezig zijn, of zijn geweest. Niet iedereen die een boek meeneemt of achterlaat laat een berichtje achter. Kijk of de datum van het berichtje recent is, dan is de kans het groot dat het boek er nog is. Of ga op boekenjacht in het Blauwe Huis, als er recent boeken zijn achtergelaten wordt dat hier getoond.

52 boeken loslaten in verschillende gemeentes in 52 weken 
Op Bookcrossing is een challenge aan de gang. Verschillende leden zijn de uitdaging aangegaan om 52 boeken vrij te laten op 52 verschillende plekken. En nu wordt het Blauwe Huisje in de Monettuin druk bezocht en vele boeken wisselen van eigenaar. En dat levert leuke berichtjes op.

Anicha uit Sittard liet dit berichtje achter:
Wat een leuke plek om een boekenhuisje te hebben. Ik kom hier zeker nog eens terug als de tuin in bloei en in kruid staat (of hoe je dat ook noemt). Maar ook midden in de winter heeft de tuin sfeer !
Ik bezocht het boekenhuisje in het kader van de uitdaging om in 52 weken in 52 verschillende gemeenten een boek te releasen, ik wil dat dan in 52 OBCZ's doen. 
Niet alleen een boekje achtergelaten maar ook een boek meegenomen. Bedoeld voor de dochter van een kennis van mij, maar was er zelf in de trein op de weg naar huis al in begonnen :)  

Dwarreltjuh liet dit privé berichtje achter:
ik hoop dat we nog eens langs kunnen komen, vond het een leuk plekje!
groetjes
dwarreltjuh

En zo genieten steeds meer mensen van de Monettuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten