Pagina's

donderdag 8 januari 2015

Gezellige en gevarieerde Midwinter-Monet in de Monettuin

We zijn ondertussen niet anders gewend dat we storm en regen hebben tijdens ons jaarlijkse MidwinterMonet evenement. Dit jaar leek niet anders te gaan. Maar terwijl de Zaan wild te keer ging door de harde wind was het in de Monettuin verrassend rustig. De wind stond gunstig, waardoor je haast niets merkte van de harde wind. Desondanks was de tent en het zeil een welkome beschutting zodat publiek, jury en deelnemers aan de Gluhweincompetitie warm en beschut konden genieten van de avond.


Deelnemers presenteren hun wijnen
Terwijl Ronald Kok de tent sfeer gaf met zijn muziek druppelden de eerste bezoekers binnen en werd er genoten van erwtensoep en glühwein. Rond 6 uur waren de deelnemers aanwezig: Juliette, Guilaume, Cesaria en een anonieme deelnemer die zijn wijn had laten bezorgen. De competitie kon beginnen! De drie deelnemers presenteerde hun glühwein aan de jury en het publiek waarna deze kon worden geproefd. Van de anonieme deelnemer was een begeleidend schrijven ontvangen welke werd voorgelezen.


Jury beoordeeld de wijnen
De jury bestond dit keer uit Sarah Vermoolen van Kijk Zaans, stadsdichter Kees-Jan Sierhuis en Henry Toolen van de Zaanse wijnkring. Dat Henry een professioneel proever was bleek al snel toen hij zijn eerste commentaren gaf op de glühwein van de deelnemers. De Glühweincompetitie kende nog nimmer zo'n echte vakjury. Maar Sarah en Kees-Jan lieten zich niet door Henry uit het veld slaan, ook zij hadden hun mening over de wijnen, alleen iets minder professioneel verwoord.





Proeven met muziek en gedichten
Terwijl publiek en jury aan het proeven zorgde Ronald met zijn muziek voor een aangename sfeer en droeg Kees-Jan op zijn bekende, enthousiaste manier, nog enkele gedichten over de Zaanstreek op die goed in de smaak vielen bij het publiek.




De winnaar is...
De glühwein die dit keer het beste in de smaak viel bij publiek en jury (punten van beide werden opgeteld) was die van een anonieme deelnemer. Het bleek wederom Marco Schoone die er met de eerste prijs vandoor ging, alleen zat hij in een roeiboot op weg naar Haarlem voor Serious Request. Via de telefoon werd Marco op de hoogte gebracht van zijn derde overwinning op rij. 


Gezellig na-gluhweinen
Na de prijsuitreiking deed een ieder nog zijn best om de gluhweinen nog nader te beoordelen en na te praten. Het was weer gezellig, iedereen bedankt en tot een volgende keer?



Kijk hier voor alle foto's van de avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten