Pagina's

donderdag 31 oktober 2013

Verslag Russische verhalen-avond


Zaterdag 26 oktober 2013 was een zeer milde en droge herfstdag. Perfect voor een verhalensessie. In totaal genoten 42 gasten van Russische verhalen, muziek, vuurkorven, fakkels en kaarsen. ‘De Monettuin vormt een unieke locatie om verhalen te vertellen’, zegt professioneel verteller Eveline Masetti enthousiast.
Na weken van voorbereiding (PR, verhalen oefenen, locatie-plan) was het zover. Om 12:00 begon het verhalenteam – een initiatief van buurtbewoners - met het klaar maken van de tuin. Een parasol en vuurkorven werden klaar gezet en door de hele tuin stonden potjes met lichtjes. Ook de Datsja werd verlicht; de geluidsapparatuurwerd opgesteld en getest.


Witte verhaalgeestOm 18:30 verwelkomde de witte verhaalgeest, met lamp, de eerste gasten. En om 19.00 begon de voorstelling met de verhalen van Jolanda Kromhout en Hannie Elstak. Na een pauze met warme drankjes, marshmellows en limonade, werden kragen opgezet en plaids uitgedeeld. Toen was het de beurt aan Olga Schoonbergen en Eveline Masetti. Door de mooie verhalen, kreeg iedereen het ook van binnen warm. Er werd gezongen en klapt.
Tsaar, Babouska
Het publiek luisterde geboeid, zowel de 31 volwassenen als de 11 kinderen. De verhalen gingen onder meer over een Tsaar en een schat. Een van oorsprong Afrikaans verhaal, kreeg een Russische setting. En het Babouska-verhaal was te horen, qua bekendheid vergelijkbaar met de Nederlandse Sinterklaas en de Amerikaanse Kerstman. 
Om 20.30 was de voorstelling afgelopen. De vertellers kregen een daverend applaus. Iedereen stak de handen uit de mouwen en zo was alles snel weeropgeruimd. Het was een heerlijke avond!


1 opmerking: