Pagina's

zondag 14 april 2013

Veel mensen en veel gedaan met NLDoet in de Monettuin


De officiële NLDoet-dag (16 maart) was dit jaar zo koud dat we het een maand hebben uitgesteld. Dat bleek achteraf een goede beslissing, want we hadden nu prima werkweer. In de ochtend was er nog wat  motregen, maar 's middags werd het steeds mooier en eindigden we met een zalig zonnetje.


Het verzetten van de dag was uiteraard een risico, want de kans bestond dat een hoop vrijwilligers niet meer zouden kunnen. Maar dat bleek enorm mee te vallen, sommigen konden nu juist wel. De opkomst was dan ook groot en de inzet was fantastisch. Na de koffie, het kennismaken en het oplezen van de klussen ging iedereen enthousiast aan de slag.


Er waren allerlei soorten klussen, voor iedereen was er wel iets geschikts. Diverse bakken zijn  verplaatst, voor een beter plekje in de zon. De bakken zijn  schoongemaakt en opnieuw ingezaaid Verder is de kas weer van nieuw plastic voorzien, de waterbak is verhoogd zodat we nu ook waterdruk hebben. Dat maakt het water geven een stuk makkelijker. Diverse borders zijn opnieuw beplant, er is een houtwal gemaakt, er is plek gemaakt voor de Datsja die we gaan krijgen, de bakken zijn voorzien van nummers en leuke teksten, en de fruitbomen zijn gesnoeid en ingespannen om beter te groeien. Er is dus echt heel veel gedaan.

Het zien van al die mensen, zowel jong als oud, die lekker samen aan het werk waren was een feest voor het oog. Dit is precies waar de Monettuin voor is bedoeld. De Monettuin is weer klaar voor het seizoen en iedereen heeft een leuke dag gehad, Dus , iedereen bedankt voor hun aanwezigheid en inzet. Het was een superdag!

namens de Monettuin
Lya, Helmer, Peter, Marta, Bas en Eelco

Zie ook de fotoalbum waarin een compilatie van de foto's van Marijke, Helmer, Cesaria en Eelco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten