Pagina's

zaterdag 30 juli 2011

Bijzonder geslaagd aardappeloogstfeest


Ongeveer twintig mensen hadden zich aangemeld voor het aardappeloogstfeest in onze Monettuin. En het was daardoor een groot succes. Diverse buurtgenoten hielpen met het rooien van de aardappelen en de worteltjes. Het was bijzonder om te zien hoeveel aardappelen er uit 4 vierkante meter bakken komt, en hoe mooi ze waren! En vervolgens hoeveel verschillende lekkere dingen je er mee kan maken. Er werd salade gemaakt, chips, patat (en die was lekker!), Poolse aardappel pannekoeken, bijzondere aardappelpuree en, last but not least, aardappel-viskroketten. Die laatste leken eerst te mislukken, maar na wat wachten werd de roux mooi stevig en konden er toch nog ballen van worden gedraaid.
Met lekkere wijnen en een leuk gezelschap was dit weer een topavond in onze Monettuin aan de Hogendijk in Zaandam.

Er werden ook nog andere werkzaamheden verricht
Behalve al dit culinaire geweld werd er ook nog gewerkt aan de tuin. Er is een heel stuk braamstruik weggehaald zodat we daar andere planten kunnen plaatsen. Vervolgens dachten we even een tijdelijk trapje te maken met wat tegels die her en der verspreid lagen. Maar nadat Bas het hek aan de Hogendijk had geopend kregen we van buren een enorme stapel grote tegels. En vervolgens stak de buurt de handen uit de mouwen en lag er binnen een mum van tijd een mooi stevige trap.

Foto's van dit feest en onze tuin
Uiteraard zijn er ook weer foto's gemaakt. Niet alleen van dit feest, maar ook enkele mooie detailfoto's van eerder deze week.
Foto's van het feest
Detailfoto's van eerder deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten